Μητσοτάκης, Δημητριάδης στο πειθαρχικό της Ν.Δ!!!

Τα πειθαρχικά όργανα των κομμάτων δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά ούτε να λειτουργούν κατά πως επιθυμεί ο αρχηγός του κόμματος, ούτε βεβαίως να παίζουν τον ρόλο του χωροφύλακα.

4 mitsotakis dimitriadis ru

Εχουν μια σχετική αυτονομία κατοχυρωμένη από το καταστατικό και ενεργοποιούνται κατόπιν υποδείξεως των καθοδηγητικών οργάνων και του επικεφαλής. Υποχρέωσή τους είναι να ακούνε όλες τις πλευρές, να δίνουν την ευκαιρία στον κρινόμενο να απολογηθεί και να βγάζουν αποφάσεις με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και όχι αποφάσεις που θα ικανοποιούν την ηγετική ομάδα ή τις φράξιες στο εσωτερικό του κόμματος.

Στην περίπτωση Πάτση, κατά πως… λένε οι διαρροές από το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή στα αρμόδια όργανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, να επιβληθεί η ποινή της διαγραφής. Οπως και έγινε. Ωστόσο, η δραστηριότητα του κ. Πάτση ήταν γνωστή στο μέγαρο Μαξίμου, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, στην περιφερειακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και γενικώς στην πιάτσα (πολιτική και δημοσιογραφική). Το θέμα είχε βγει το 2020 από τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Documento» και είχε απασχολήσει τη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση.

Τότε δεν έγινε τίποτα, ίσως γιατί η καταγγελία έγινε από δύο εφημερίδες που δεν γουστάρει το κόμμα των ιδιοκτητών, ίσως γιατί την περίοδο εκείνη η κλίκα των κολάκων που λιβανίζει τον άξιο τιμονιέρη είχε άλλες προτεραιότητες, ίσως γιατί το κύμα της αλαζονείας είχε πλημμυρίσει το ισόγειο και τα υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου και οι μηχανές απάντλησης ήταν εκτός λειτουργίας. Ετσι η ενάρετη παράταξη, αυτή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της για θέματα διαχείρισης (οι χιλιάδες απευθείας αναθέσεις, οι διορισμοί κολλητών, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, τα δωράκια σε φίλους και συγγενείς, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος είναι λεπτομέρειες), εξετέθη ανεπανόρθωτα. Τι να σου κάνουν και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης;

Τυφλά όταν πρόκειται για παράνομες πράξεις παραγόντων της Δεξιάς που είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Κουφά όταν καταγγέλλονται σημεία και τέρατα για τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Μουγκά όταν μαθαίνουν τις πομπές υπουργών και άλλων παρατρεχάμενων. Συμπεριφέρονται ιδιοτελώς με κάποιες τιμητικές εξαιρέσεις. Προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, κατασκευάζουν συμψηφισμούς για να προβοκάρουν τους πολιτικούς αντιπάλους της αγαπημένης τους κυβέρνησης, καμουφλάρουν όσο μπορούν τις δύσοσμες υποθέσεις και δεν θέτουν ενοχλητικά ερωτήματα για να μη φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρωθιερέα της κυβέρνησης.

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός γιατί δεν έπραξε αναλόγως και στην περίπτωση του ανιψιού του, Γρ. Δημητριάδη; Γιατί δεν ζήτησε από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος να ασχοληθούν με την υπόθεσή του; Τα επιβαρυντικά στοιχεία φωνάζουν, για να μην πω ότι ξελαρυγγιάζονται. Με δική του εντολή είχε αναλάβει ο κ. Δημητριάδης να παρακολουθεί την ΕΥΠ και να τον ενημερώνει. Αν πιστέψουμε τις έτσι κι αλλιώς αναιμικές δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη, ο σύμβουλός του δεν είχε πάρει χαμπάρι (επιεικής προσέγγιση) τι έκανε ο διοικητής της ΕΥΠ και γι’ αυτό δεν έμαθε τίποτα ο προϊστάμενός του.

Προκάλεσε μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση και στον θείο του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος να αποδείξει ότι οι παρακολουθήσεις είναι μια κανονικότητα που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είναι ένα θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος; Γιατί δεν έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι αν ήξερε δεν θα επέτρεπε να γίνουν οι παρακολουθήσεις; Μα αυτές, όπως είπε, ήταν νόμιμες και τεκμηριωμένες. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι είχε την πρόθεση να παρανομήσει. Η Δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη. Μήπως ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή επρόκειτο για τον ανιψιό του; Η οικογένεια είναι πάνω από την κυβέρνηση και την παράταξη; Μήπως ο κ. Δημητριάδης δεν έδρασε ερήμην του Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε θα έπρεπε να κληθεί στο πειθαρχικό και ο αρχηγός του κόμματος για να δώσει εξηγήσεις; Αστεία υπόθεση.

Εδώ αρνήθηκε να προσέλθει στην εξεταστική επιτροπή και ζήτησε από τους υφισταμένους του και εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των υποκλοπών να επικαλεστούν το απόρρητο. Εδώ ο «λαγός» του πρωθυπουργού, Γ. Γεραπετρίτης, δεν θεώρησε σκόπιμο να επαναφέρει στην τάξη την εισαγγελέα της ΕΥΠ που ξεστόμισε χοντράδες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αν όμως η ΕΥΠ πρέπει να είναι εκτός ελέγχου για εθνικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται στελέχη της Δεξιάς και φιλοκυβερνητικοί δημοσιολόγοι, αν η αρμόδια εισαγγελέας μπορεί ατιμωρητί να χλευάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, τότε δημιουργείται πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος. Μας είπαν ότι η πρακτική Πάτση δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Η πρακτική Δημητριάδη συνάδει; Η πρακτική Μητσοτάκη συνάδει; Οι αρχές της Ν.Δ. είναι φτιαγμένες από πλαστελίνη; Κυνισμός, αδιαφάνεια, καθεστωτικές λογικές. Πιστεύουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας. Θεωρούν ότι έχουν το ακαταδίωκτο. Είναι πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Ανάγωγα

Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες. Με αυτή τη λογική κινούνται στελέχη και παράγοντες της Δεξιάς. Παλιάς τους τέχνη κόσκινο. Ετσι έμαθαν και δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν. Η διαφορά είναι ότι πολλοί της ενάρετης παράταξης δεν μαζεύουν ρώγες αλλά ολόκληρο το αμπέλι.

Πηγή: Efsyn

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του