Newsroom

Newsroom

Μητροπάνος, Βίρβος, Καλδάρας: Τρικαλινοί δημιουργοί αποκτούν «στέγη»

«Η πόλη των Τρικάλων, μια πόλη με μεγάλη μουσική παράδοση, δίνει "στέγη" στους δημιουργούς της.

δημητρης μητροπανος

Μετά τον Βασίλη Τσιτσάνη, ο Κώστας Βίρβος, ο Απόστολος  Καλδάρας, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Γιώργος Σαμολαδάς, θα συνθέσουν με έναν καινοτόμο τρόπο, το νέο χώρο για το λαϊκό μας τραγούδι». Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Βασιλένα Μητσιάδη, αντιδήμαρχος στο δήμο Τρικκαίων, η οποία αναφέρεται και στο στόχο αυτής της προσπάθειας.

Στόχος του Δήμου Τρικκαίων, σύμφωνα με την ίδια,  είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσείου για τα Ελληνικά δεδομένα, στο οποίο, με λίγα προσωπικά αντικείμενα αλλά με μια μεγάλη ψηφιακή συλλογή, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του κάθε δημιουργού.

Οθόνες αφής, ψηφιακά Juke Box και άλλες πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές, θα είναι ένα τμήμα της μουσειολογικής διαδρομής, που εντάσσεται στο δεύτερο Υποέργο της μελέτης.

Μάλιστα η κ. Μητσιάδη, τονίζει πως δεν γνωρίζει αν είναι σημάδι, αλλά το κτήριο για το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών βρίσκεται στην οδό… Βίρβου! Και εξηγεί:

«Και μάλιστα, στην παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων, το Βαρούσι. Η πρότασή μας εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 931.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε σύντομα να πάρουμε την τελική προέγκριση δημοπράτησης από τον Φορέα Διαχείρισης και τα Τρίκαλα να αποκτήσουν, το «Σπίτι» που αρμόζει στη μουσική παράδοση».

 Στο πόσο σημαντική είναι μια τέτοια πρωτοβουλία για την περιοχή των Τρικάλων, η αντιδήμαρχος Έργων στο δήμο Τρικκαίων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ως Δήμος Τρικκαίων επιλέξαμε να επενδύσουμε σε δύο επίπεδα. Το ένα, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας. Το δεύτερο, η αξιοποίηση των υποδομών της πόλης.

Μαζί με το υπάρχον Μουσείο Τσιτσάνη και τον μουσικό πλούτο των Τρικάλων (υπενθυμίζω τον Δημήτρη Καβράκο, τη Χορωδία Τρικάλων, τους οργανοπαίκτες των δημοτικών μας τραγουδιών), η πόλη γίνεται ένα «κέντρο μουσικής». 

Ο πολιτισμικός χάρτης της Ελλάδας περιέχει τα Τρίκαλα ως βασικό του σημείο, «ξετυλίγοντας» για τον επισκέπτη μια πολιτιστική διαδρομή – ταξίδι στο χρόνο. Διότι σε αυτή τη διαδρομή, δίπλα από τον πανέμορφο Ληθαίο, συνδέεται η Ιστορία από τα χρόνια του Ασκληπιού, με τη Λαογραφία και την πολιτιστική μας Παράδοση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…