Μηνυτήρια αναφορά των καθαριστριών του Υπ.Οικ.-Και η Κούνεβα στο πλευρό τους (photos)

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει…

2099880

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, προχώρησαν πριν λίγο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».

Συμβολική κατάληψη στο Υπ.Οικ.

Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία ότι οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών τις εμπαίζουν, οι απολυμένες καθαρίστριες που κέρδισαν πρωτόδικα την άμεση επαναπρόσληψή τους, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου το πρωί της Πέμπτης. Οι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε κινητοποίηση έξω στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και 16 ημέρες, μπήκαν στο υπουργείο τα ξημερώματα και έδεσαν με αλυσίδες τις πόρτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες, αν και θα έπρεπε ήδη να έχουν πιάσει δουλειά, οι αρμόδιοι κωλυσιεργούν να τις επαναπροσλάβουν, παρακούοντας την  απόφαση του δικαστηρίου. Οι καθαρίστριες μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατήγγειλαν πως την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τους ανακοίνωσε πως δεν δέχεται να εκτελέσει καμιά δικαστική απόφαση και πως η μη επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

Συμπαράσταση και χαιρετισμό στον αγώνα τους απηύθυνε και η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία βρέθηκε σήμερα στο πλευρό τους. Μάλιστα, η παρουσία της προκάλεσε τη συγκίνηση των καθαριστριών που μάχονται για την δικαίωση τους και έχουν αποτελέσει πλέον σύμβολο αντίστασης, ίσως …το μοναδικό εναπομείναν…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…