Μηνυτήρια αναφορά για τα ρατσιστικά σχόλια του δήμαρχου Χίου κατά ΑμεΑ

Μηνυτήρια αναφορά για «μισαναπηρικό δημόσιο λόγο» κατέθεσε εις βάρος του δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
 

NewsRoom 10/06/2020 | 21:56

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς και με βάση το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπέβαλε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ' άρθρο του αρ. 42 ΚΠΔ ζητώντας την ποινική δίωξη του δημάρχου. 

Να θυμίσουμε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου και τοπικού συλλόγου ΑμεΑ ξεκίνησε με αφορμή την ανάρτηση ενός live video που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατερισμός, για το seatrack στη παραλία της Δασκαλόπετρας, στο οποίο κατηγορούσε τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και την πρόεδρό του, Σοφία Μιχάλα, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εξαιτίας της κριτικής που άσκησε η τελευταία στην ανικανότητα του δήμου να εξασφαλίσει αυτή την ελάχιστη υπηρεσία στους ανθρώπους με αναπηρία που επισκέπτονται την παραλία για να κολυμπήσουν.

Βίντεο το οποίο κοινοποιήθηκε στην προσωπική σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης του δημάρχου, με τον ίδιο να υιοθετεί τα ψέματα του αντιδημάρχου και να σχολιάζει περί «ερπετών» που έχουν «προνόμιο τη λάσπη».