Μήνυση Ρομά στο «Μακελειό» για κατάπτυστο ρατσιστικό πρωτοσέλιδο

Μήνυση κατά του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας «Μακελειό» κατέθεσαν Ρομά μετά το ρατσιστικό της πρωτοσέλιδο

dikastirio

Με μήνυση απάντησαν Ρομά μετά το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που αναφερόταν στην παρουσία τους σε εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ Στερεάς Ελλάδας, απάντησαν με μήνυση, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, κατά του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας «Μακελειό», για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο έγραφε: «Σε τραγική συγκέντρωση στη Λαμία ο Αλέξης. ΤΙΓΚΑ στους γύφτους με τα μπαϊράκια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ρατσιστική φυλλάδα, μετά την κατάθεση μήνυσης, δεν φάνηκε να πτοείται από την όλη εξέλιξη. Αντιθέτως, προχώρησε σε ένα ακόμα φασιστικό παραλήρημα στο site του, με χυδαίες εκφράσεις όπως «πάνε να μας κάνουν τα τρία δύο» χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τους Ρομά «Τουρκόγυφτους της Θήβας», γεγονός που για μια ακόμα φορά προκαλεί εύλογες απορίες για το τι κάνουν οι εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ! ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΑΣ! ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΙΧΟ».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη