Μήνυση κατά των αστυνομικών από φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στο ΑΠΘ

Ο φοιτητής κατήγγειλε  ότι του επιτέθηκαν τέσσερις - πέντε αστυνομικοί, ρίχνοντας τον κάτω και χτυπώντας τον, αναίτια καθώς δεν έφερε καμία αντίσταση.

NewsRoom 23/02/2021 | 23:55

Στην αντεπίθεση περνά ένας εκ των 31 συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κατά την... πρεμιέρα της εφαρμογής του νέου συστήματος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ.

Ο εν λόγω φοιτητής, ο οποίος φέρει τραύματα στο μάτι που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, κατήγγειλε σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία και εισέβαλαν μέσα, σπάζοντας την κατάληψη και εξαπολύοντας επίθεση στους συγκεντρωμένους φοιτητές.

Ο φοιτητής κατήγγειλε επίσης ότι του επιτέθηκαν τέσσερις - πέντε αστυνομικοί, ρίχνοντας τον κάτω και χτυπώντας τον. «Δεν αντιστάθηκα. Στη συνέχεια μου πέρασαν χειροπέδες και με οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του φοιτητή, Βασίλης Τομπουλίδης, υπογράμμισε οτι: «Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων», ενώ σημείωσε ότι η πλευρά του θα αιτηθεί δικαστική εξέταση: «για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σήμερα στο δικαστήριο με τον συνωστισμό που δεν πήραν κανένα μέτρο για κορονοϊό και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας».