Μήνυση κατά του Γιάννη Βρούτση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσε ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, για συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και παράβίαση προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η μήνυση κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η μήνυση έγινε σύμφωνα με τα αρθρα 219 και 220ΚΠΔ για παράβαση των 362 ΠΚ (συκοφαντική δυσφήμηση), 259 (παράβαση καθήκοντος), 239 ΠΚ (κατάχρηση εξουσίας) και αρ. 38 του Ν.4624/199 (παραβίαση προσωπικών δεδομένων).
Σύμφωνα με τα όσα πράττονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Εισαγγελία θα μεταβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή στο documento ότι όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Μένιου Φουρθιώτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία.