Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Πούτιν προς τον αμερικανικό λαό

Με άρθρο του στους New York Times ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρηματολόγησε κατά ενός ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος και προειδοποίησε τους αμερικανούς…

poutin

Με άρθρο του στους New York Times ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρηματολόγησε κατά ενός ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος και προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες ότι πλέον εκατομμύρια άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ ως μοντέλο δημοκρατίας αλλά εκτιμούν ότι βασίζονται στη χρήση ωμής βίας. Τονίζει ότι μια επέμβαση στη Συρία θα υπονόμευε τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν αλλά και της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης ενώ προβλέπει περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. “Ένα τέτοιο πλήγμα θα μπορούσε να θέσει εκτός ισορροπίας όλο το σύστημα του νόμου και της τάξης διεθνώς” λέει χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι οι σύροι αντάρτες και όχι ο τακτικός συριακός στρατός χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό με στόχο να προκαλέσουν μια παρέμβαση των ΗΠΑ. “Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύω ότι τα τοξικά αέρια χρησιμοποιήθηκαν όχι από τον συριακό στρατό αλλά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να προκαλέσουν μια παρέμβαση των ισχυρών ξένων υποστηρικτών τους, οι οποίοι θα τάσσονταν στην ίδια πλευρά με τους φονταμενταλιστές”, σημείωσε.

Τέλος κάλεσε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αδράξουν την ευκαιρία της βούλησης της συριακής κυβέρνησης να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο ώστε στη συνέχεια αυτό να καταστραφεί, βάσει της ρωσικής πρότασης και χαιρέτισε την “αναπτυσσόμενη σχέση” εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…