ΜΚ

Μανώλης Καλουδάς

Μίλα μου λίγο ακόμα για ατομική ευθύνη, αντέχω

Γίνεται να παίζεις πολιτικά παιχνίδια εν μέσω κορονοϊού, εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που προκαλεί θανάτους; Ναι αμέ.

5122400

Αυτό έκαναν και στο Μάτι, αυτό έκαναν και στη Μάνδρα που επίσης είχαμε νεκρούς. Τώρα αφού διόρισαν δύο τότε υπεύθυνους, φτιάχνουν, λέει, πλάνο το οποίο προβλέπει κατεδαφίσεις και στις δύο περιοχές, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Αλλά ας μιλήσουμε λίγο για τις κυβερνητικές αποφάσεις και το «παραμύθι» της ατομικής ευθύνης. Και όταν λέω «παραμύθι» δεν εννοώ ότι δεν υφίσταται ατομική ευθύνη, προφανώς και υφίσταται στο μέτρο του δυνατού.

Αλλά ο πολίτης δεν νομοθετεί.

Πώς γίνεται το προηγούμενο διάστημα να μας λένε ότι «οι μάσκες δεν βοηθούν» και τώρα να μας λένε οι ίδιοι άνθρωποι «μάσκες παντού». Παντού, καμία αντίρρηση. Αν αυτό βοηθάει στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, να φοράμε παντού. Αλλά πώς γίνεται πριν οι μάσκες να είναι μόνο γι’ αυτούς που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό και τώρα να πρέπει να τις φοράμε όλοι;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γιατί δεν είναι πλέον μπροστά; Γιατί μπορεί ο Στέλιος Πέτσας ν’ αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι όλα είναι καλά, αλλά ακούγονται πολλά στα δημοσιογραφικά γραφεία. Κι αν δεν γράφονται είναι επειδή δεν διασταυρώνονται.

Μήπως είναι αντίθετος με τις κυβερνητικές αποφάσεις; Ο Αντώναρος, πάντως, υποστηρίζει πως βρέθηκε προ παραίτησης.

Ο Βασίλης Κικίλιας που είναι; Δεν ήταν, όπως έλεγαν οι δημοσκοπήσεις, ο πιο αγαπητός υπουργός; Κρύβουν τον πιο αγαπητό υπουργό; Τον υπουργό Υγείας; Που δεν συμμετείχε καν στην πρόσφατη έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό; Σε ποια άλλη χώρα έχει συμβεί αυτό;

Κουραστήκαμε ν΄ακούμε για ατομική ευθύνη και να μην ακούμε, ούτε να διαβάζουμε, ούτε να βλέπουμε το παραμικρό για κυβερνητική ευθύνη. Δεν γίνεται για όλο αυτό που ζούμε να φταίνε μόνο οι πολίτες. Φταίμε κι εμείς στο μερίδιο που μας αναλογεί, αλλά το μεγάλο βάρος της ευθύνης σε τέτοια φαινόμενα το έχουν αυτοί που κυβερνούν.

Πάντα, παντού και πάντοτε.

Επειδή όμως δεν πρόκειται ούτε να τα ακούσετε, ούτε να τα διαβάσετε, ούτε να τα δείτε σε κάποιο κανάλι, σε κάποιο Μέσο που πήρε δημόσιο χρήμα από τη λίστα Πέτσα, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Ποιοι έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού;

Η κυβέρνηση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ;
Εσύ και εγώ;

Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές