Newsroom

Newsroom

Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή από υποστηρικτές του ηγούμενου της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου – φώναζαν συνθήματα για την ΑΕΚ

Υποστηρικτές της αυτοαποκαλούμενης γνήσιας Μονής Εσφιγμένου ο ηγούμενος της οποίας καταδικάστηκε πρόσφατα σε κάθειρξη 20 ετών, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη και να δημιουργήσουν μικροεπεισόδια με δυνάμεις της Αστυνομίας.

58921fc41dc5243d4f8b46da

Οι υποστηρικτές του ηγούμενου της σκληροπυρηνικής παλαιοημερολογίτικης Μονής (βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους) την οποία στηρίζει ένθερμα η Χρυσή Αυγή, φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ορθοδοξίας, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι κρέμασαν ένα πανό «ORIGINAL 21» (οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ) και φώναξαν μεταξύ άλλων «ΑΕΚ θρησκεία Ορθοδοξία».

Τα περίπου 15 άτοπα που έφτασαν μέχρι τη Βουλή ανέβηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή και κρέμασαν δυο πανό, που ανέγραφαν «Κάτω τα χέρια από τη Μονή Εσφιγμένου». Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις πλησίασαν στο σημείο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κυνηγητό στη λεωφόρο Αμαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδικάσθηκε η υπόθεση των επεισοδίων που περιλάμβανε και ρίψη μολότοφ τον Ιούλιο του 2013 από το Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών ο ηγούμενος της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ενώ για τα επεισόδια καταδικάστηκε και ένας ακόμη μοναχός της ίδιας Αδελφότητας. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι δύο καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Το Δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ’ εφαρμογή προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι έως το Εφετείο. Αντίθετα με τους παραπάνω το Δικαστήριο αθώωσε τρεις λαϊκούς που παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπλοκή στα ίδια επεισόδια.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…