Μία στις τρεις σπουδάστριες της Σχολής Ευελπίδων έχει πέσει θύμα απόπειρας σεξουαλικής παρενόχλησης!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβη σε μια αποκάλυψη για τις συνθήκες που βιώνουν οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.…

evelpidon 1

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβη σε μια αποκάλυψη για τις συνθήκες που βιώνουν οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Βασίστηκε σε σχετική έρευνα διδάσκοντος καθηγητή Κοινωνιολογίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Σχολή, ο οποίος διαπιστώνει ότι μια στις τρεις σπουδάστριες της 4ης Τάξης, δηλαδή το 33,3%, δήλωσε ότι ένοιωσε ότι παρενοχλήθηκε κάποια στιγμή στα τριάμισι περίπου χρόνια της ενδοστρατιωτικής ζωής της στην Σχολή από άνδρα. Και ότι  με βάση την μέχρι εκείνη την ώρα εμπειρίας τους από την ΣΣΕ, το 40% από τις σπουδάστριες της 4ης Τάξης δηλώνουν ότι μετάνιωσαν για την επιλογή τους να εισέλθουν  στη Σχολή!

Πρόκειται συγκεκριμένα για έρευνα του κ.Γιώργου Καφφέ, Κοινωνιολόγου που κατέχει μόνιμη θέση ΔΕΠ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με γνωστικό αντικείμενο την Στρατιωτική Κοινωνιολογία. Η έρευνα του σχετικά με «τις γυναίκες στον στρατό» πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011 σε σπουδάστριες της ΣΣΕ, παρουσιάστηκε ως εισήγηση το Δεκέμβριο του 2012 σε Ημερίδα που διεξήχθη στην ΣΣΕ και συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ», που εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ.  

Αντί λοιπόν να απαντήσει η διοίκηση της ΣΣΕ, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας, ανακοινώνοντας την λήψη των απαραίτητων μέτρων, ποιος νομίζετε ότι τοποθετήθηκε δημόσια;
Ο υπεύθυνος καθηγητής για την έρευνα που διευκρινίζει ότι “το ερώτημα που έθεσε στις σπουδάστριες της Σχολής Ευελπίδων είναι αν έχουν νοιώσει απόπειρα παρενόχλησής τους κι όχι αν παρενοχλήθηκαν”.
Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι το ίδιο. Μία στις τρεις δήλωσε ότι έχει νοιώσει απόπειρα παρενόχλησης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη