Newsroom

Newsroom

Μια εκδρομή, στο φως μια διαδρομή…

Το Πάσχα σημαίνει εκδρομή. Απόδραση. Μικρή φυγή από την πραγματικότητα. Τώρα που ξεκινάει ο τόπος να ανθίζει, οι μυρωδιές να…

ec8a36153c85f702bfa6a6153e590b22

Το Πάσχα σημαίνει εκδρομή. Απόδραση. Μικρή φυγή από την πραγματικότητα. Τώρα που ξεκινάει ο τόπος να ανθίζει, οι μυρωδιές να ξυπνάνε το σώμα και τις αισθήσεις και το γαλάζιο να τροφοδοτεί το μάτι και το μυαλό με ομορφιά.

Τώρα που η Αθήνα μπαίνει στην τελική προεκλογική ευθεία και οι δρόμοι μας αρχίζουν να γεμίζουν περίπτερα, υποψήφιους και τηλεοπτικές κόντρες.

Έχουμε άραγε αυτή την πολυτέλεια; Μπορεί το μυαλό μας να αδειάσει; Μπορεί η σκέψη μας (ή και το πορτοφόλι μας) να σηκώσει μια μικρή απόδραση από την πραγματικότητα;

Αυτό το Πάσχα θα είναι οπωσδήποτε προεκλογικό. Οι πολιτικές συζητήσεις θα φουντώσουν, οι κόντρες και οι καβγάδες θα ανάψουν για τα καλά στα καφενεία, η ελπίδα για κάτι καλύτερο θα παραμονεύει στο μυαλό όλων μας, ακόμα και εάν δεν πιστεύουμε πια σε κόμματα και εκλογές. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Και παράλληλα κάποια παρέα θα ενωθεί σε ένα καφενείο για να τραγουδήσει. Από κάποιο δρόμο θα αντηχήσουν ξέγνοιαστες νεανικές φωνές. Κάποιο ζευγάρι θα δώσει το πρώτο του φιλί σε ένα παγκάκι της πόλης και κάπου θα έχουμε ραντεβού με φίλους για να πιούμε, να πούμε ιστορίες και να περάσουμε καλά.

Θα ακούσουμε ρεμπέτικα τραγούδια και κλαρίνα, θα τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και θα συναντήσουμε με λαχτάρα τους φίλους μας που θα επιστρέψουν για λίγες μέρες από το εξωτερικό. Μπορεί να ερωτευτούμε, μπορεί να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο που θα μας συγκλονίσει ή να αράξουμε στην παραλία για να δούμε πρόωρα τα αστέρια και να κάνουμε ευχές.

Δεν θα ξεχάσουμε όμως. Η πραγματικότητα θα μας κρατάει και θα μας δένει γερά πίσω. Θα μας θυμίζει ότι οι λίγες στιγμές μαγείας πρέπει να γίνουν πολλές. Να μπορούν να φτάνουν για όλους. Και όχι μόνο στις γιορτές.

Ανάσταση.

Από την Λητώ Λ.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη