Μια από τα ίδια στην Τουρκία, δακρυγόνα και νερό υπό πίεση σε βάρος διαδηλωτών (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί την απειλή του για χρήση βίας σε βάρος των διαδηλωτών της πλατείας…

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί την απειλή του για χρήση βίας σε βάρος των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ. Ήδη η τουρκική αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στην Άγκυρα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να τιμήσει την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που είχαν συγκλονίσει τη γείτονα.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη συγκεντρωθεί στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης Ερντογάν, όταν η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο γρήγορα διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους. Οι διαδηλωτές είχαν περικυκλωθεί στη λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον των 1000 περίπου διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι.


 

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…