Μια ακόμη ημέρα ντροπής για την ελληνική δημοσιογραφία

Ο Ανδρέας Μαρτίνης προχώρησε χθες κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στη Βουλή σε βαρύτατες καταγγελίες για πρώην υπουργούς Υγείας οι οποίες βεβαίως θα αποδειχθεί από τις εργασίες της Επιτροπής αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι.

58f8b9f91dc52405678b484d

Στο στόχαστρο του υπόδικου πρώην προέδρου του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» βρέθηκαν ως επί το πλείστον οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Ανδρέα Μαρτίνη να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι αυτοί οι τρεις που προκάλεσαν -καθένας με τον τρόπο του- την κατάρρευση του ιδρύματος.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης κατέθετε επί οκτώ ολόκληρες ώρες ενώπιον των μελών της Εξεταστικής, έλεγε ονόματα, αποκάλυψε την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου στο σκάνδαλο του «Ντυνάν» έκανε λόγο για προσπάθεια του Δημοσίου (επί υπουργίας Λοβέρδου) να στηρίξει τον αποθανόντα τραπεζίτη σε βάρος των συμφερόντων του και πολλά άλλα.

Λεγόμενα που σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια του δημοσιογραφικού κόσμου, πράγμα το οποίο δεν συνέβη, αφού αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες ιστοσελίδες (το koutipandoras.gr είχε πλήρη κάλυψη της κατάθεσής του) κανένα άλλο μέσο δεν ασχολήθηκε έστω για το τυπικό της υπόθεσης.

Τα δε τηλεοπτικά κανάλια (πλην της ΕΡΤ) που τόσο κόπτονται για τη διαφάνεια και την πολυφωνία και αναπαράγουν διαρκώς τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, δεν αφιέρωσαν ούτε μισό δευτερόλεπτο στην Εξεταστική και στις καταγγελίες Μαρτίνη. Παρότι κι αυτά αναγνωρίζουν -καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή- ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίθει σκανδάλων σχεδόν από τη γέννησή του.

Όπως ακριβώς επί χρόνια δεν αφιέρωναν μισό ρεπορτάζ στις αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Βγενόπουλο παρά φρόντιζαν να τον διαφημίζουν (βλ. ΣΚΑΪ) μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση της συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούσε και αφήνοντας να αιωρείται ότι όποιος μιλάει για τον τραπεζίτη χωρίς διάθεση να τον εκθειάσει, τον συκοφαντεί.

Διαβάστε σχετικά: «Καίει» Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Σαμαρά ο Μαρτίνης για το ξεπούλημα του «Ντυνάν»

Διαβάστε σχετικά: Νέες αποκαλύψεις από τον Μαρτίνη: «Ο Λοβέρδος ήθελε να μην κυνηγήσουμε τον Βγενόπουλο και παραπλάνησε τη Βουλή»

Διαβάστε σχετικά: Μαρτίνης: Ο Λοβέρδος έσκαψε τον λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε μέσα

Διαβάστε σχετικά: Αποκαλύψεις Μαρτίνη και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Έκανε ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω του Ντυνάν σε βάρος του Δημοσίου

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

trainose 0

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ προκλήθηκε στρέβλωση των γραμμών λόγω υψηλών θερμοκρασιών (φαινόμενο συνηθισμένο σε υψηλές…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…