Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά δεν την πολεμήσατε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση από το βήμα της Βουλής κατά του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «στις μέρες του ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» και προσπαθεί να βάλει ανάχωμα στην κατάρρευσή του μέσω του πελατειακού κράτους που δημιουργεί και της δήθεν μάχης κατά της διαφθοράς.

589229551dc5243d4f8b46fe 1

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη».

«Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι η μεγάλη σας εξειδίκευση. Πέφτετε σε παραλήρημα λασπολογίας. Επιχειρείτε δύο αναχώματα στην κατάρρευσή σας» είπε.

Ως πρώτο ανάχωμα έθεσε το πελατειακό κράτος. Παραδέχτηκε ότι για χρόνια προτεραιότητα της εξουσίας αλλά και απαίτηση των πολιτών, ωστόσο, όπως ανέφερε έδωσε προσωπικό αγώνα για να ξεριζώσει πελατειακές λογικές και να εισάγει την έννοια της αξιολόγησης και αξιοκρατίας «που τόσο μισείτε» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει κομματικές διακρίσεις στο κράτος και η κυβέρνηση έχει διορίσει χιλιάδες δικούς της με μοναδικό κριτήριο την κομματική νομιμοφροσύνη.

«Κι όλα αυτά που εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους. Αναβιώσατε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο δημόσιο» σχολίασε.

Το δεύτερο ανάχωμα, κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι η μάχη κατά της διαφθοράς. «Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συνδιαλλαγές μαζί της» υποστήριξε.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.