Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την έναρξη κιόλας της ομιλίας του, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ως τον βασικό υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

56fac4371dc524536c8b4ce8

«Σε αυτή τη συζήτηση είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε ότι «σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή».

«Στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονικό δημοκρατικό κράτος. Είστε κατηγορούμενος κ. Τσίπρα γιατί παραδίδετε μία χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη, γιατί παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, γιατί προδώσατε όσους σας πίστεψαν. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο, είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

« Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή συζήτηση θέλει να μεταθέσει την ατζέντα. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», συνέχισε.

«Τη μία παριστάνει τον Αριστερό, την άλλη προσκολλάται στους Σοσιαλιστές. Σε λίγο θα έρθει και στις συνόδους του ΕΛΚ. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτα, η μεσαία τάξη φοβάται, οι εταιρείες ψάχνουν πώς να φύγουν από την Ελλάδα. Η φύλαξη των συνόρων εκχωρήθηκε στο ΝΑΤΟ και η διαχείριση του προσφυγικού σε ΜΚΟ. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Ακόμα δεν φέρατε στη Βουλή τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για να την εφαρμόσετε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ειδομένη λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τολμήστε κι εσείς να πάτε στην Ειδομένη, να δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Ο δήθεν ανθρωπισμό της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Γιατί ντροπιάζετε την εικόνα της Ελλάδας; Γιατί αφήσατε το πρόβλημα να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις; Γιατί επιτρέπετε σε υπουργούς σας να κάνουν δηλώσεις περί προσφύγων – επενδυτών; Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες»

«Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες τιμωρούνται. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αλλά υπήρξε κι ένας υπουργός σας που είπε την αλήθεια. Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα χειρότερα, είχε δίκιο ο κ. Αλεξιάδης.

Χρειάζεται καπετάνιος με όραμα αληθινό, όχι κάλπικο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη. Δήθεν εθνικές ευαισθησίες και τελικά δεν τρέχει τίποτα κ. Καμμένε. Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα, μαζί με τον κ. Μουζάλα, αυτό είναι αυτοεξευτελισμός», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση και για αυτό θέλετε να δημιουργήσετε ένα ζήτημα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Δρομολογείτε τη συστηματική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Σας είχε προειδοποιήσει κ. Τσίπρα ότι βρίσκεστε σε ολισθηρό δρόμο. Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολυφωνία, παρεμβαίνει ωμά στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα ό,τι και αν έχετε στο μυαλό σας και το Σύνταγμα δεν θα καταπατηθεί όσα πρωτοσέλιδα και αν παραγγείλετε. Δεν θα σας το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Απευθυνόμενος πάλι στον πρωθυπουργό, ο Μητσοτάκης είπε: «Το ισχυρότερο όπλο σας ήταν ότι είστε νέος και άφθαρτος. Τελικά αποδειχθήκατε πιο παλιός και από το παλιό και έμπλεξε η χώρα στις πιο παλιές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μαθήματα στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εσείς δεν μπορείτε να δώσετε».

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ