Μητσοτάκης: "Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται σήμερα η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστική Επιτροπής για την Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

5804b0da1dc524a5778b45a2

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης ως άτακτη υποχώρηση, αυτογελοιοποίηση και παράδοση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες, και ακόμα πιο οδυνηρά για τους ασθενέστερους συμπατριώτες μας. «12,5 δις νέα μέτρα πήρε η κυβέρνησή σας. 12 δις παροχές τάζατε χωρίς καμία ντροπή, χωρίς καμία συστολή στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι οι έλληνες πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το βαρύτατο τίμημα της φαρσοκωμωδίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ύφεση επέστρεψε, ενώ χάθηκαν και πάνω από 144.000 θέσεις εργασίας το 4μηνο Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάπελυσε παράλληλα πυρά στην κυβέρνηση λέγοντας ότι όχι μόνο επέλεξε τη συνθηκολόγηση αντί της προσφυγής στις κάλπες, αλλά και συμφώνησε μέτρα χωρίς να πάρει τίποτα για το χρέος. «Οι πολίτες σας πλήρωσαν και σας πληρώνουν. Και τα κανονίσατε να σας πληρώνουν και αφού δεν θα είστε πια στην εξουσία», είπε ακόμη. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρέπει να έρθει η αλλαγή το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψει στη χώρα η αλήθεια, η εμπιστοσύνη, η αξιοκρατία και λογοδοσία».

«Σταματήστε να κατασκευάζετε εχθρούς και να βλέπετε παντού θεωρίες συνομωσίας. Δεν σας φταίει η αντιπολίτευση. Η δική σας ανικανότητα, φταίει. Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Η Ελλάδα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση. Το μόνο που ξέρετε είναι να σκορπίζετε το μίσος. Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστο πρωθυπουργό και όχι από σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Υγείας που αφορούν και την ημερήσια διάταξη, είπε μεταξύ άλλων στο ότι το ΕΣΥ βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση και αντέχει χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει με σκανδαλολογία τα δεινά που προκαλεί. Μιλώντας για την Εξεταστική αυτή καθ’ αυτήν ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να εξεταστούν οι δικές τις ευθύνες την τελευταία διετία αλλά και οι πιθανές ευθύνες του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας το 1996. 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet