Μητσοτάκης: Είστε κατά συρροή ψεύτης κ. Τσίπρα

Την διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας ου στη Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αποκάλεσε κατά συρροή ψεύτη τον πρωθυπουργό.

572f7e741dc524b4208b46fc 1

«Ο κατά συρροή ψεύτης λέει πως πρέπει να μιλήσουμε τώρα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν την μιλήσατε, όταν εξαπατούσατε με ψεύτικες ελπίδες, νέους ανθρώπους. Κανείς δεν σας πιστεύει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ στην συνέχεια παραφράζοντας τον Μαρκ Τουέιν είπε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Ρήτρα προσωπικής σας αναξιοπιστίας είναι τα αχρείαστα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ. Για αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο. Ο υπουργός εργασίας, εισηγείται διατάξεις, που ο ίδιος ως μεγαλοδικηγόρος είχε καταγγείλει, μιλάμε για τον απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό. Η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που περνά. Και κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία, η Ελλάδα διολισθαίνει»

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση. «Είχατε υποσχεθεί στους αγρότες πως θα εκπληρώσετε όλα τα αιτήματά τους και τώρα τα καταργείτε όλα. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, περνάτε τα χειρότερα μέτρα. Το αφορολόγητο μειώνεται. Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας».

«Φορτώνετε τους πολίτες με την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο. Εμείς την είχαμε μειώσει κατά 30%. Αυξάνετε τη φορολόγηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και περιμένετε να πάρει με αυτόν τον τρόπο να πάει μπροστά η οικονομία» σημείωσε.

«Το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι υφιστάμενες κύριες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018. Μετά δεν σας ενδιαφέρει τι θα γίνει, γιατί δεν θα είστε στην κυβέρνηση» υπογράμμισε ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στις κύριες συντάξεις. «Δεν υπήρχε κανένα αίτημα για μείωση των κυρίων συντάξεων. Μόνο το αίτημα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ήταν αναγκαία καμία μείωση κύριων συντάξεων, μέχρι που εκτροχιάστηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία».

«Στους πολίτες απαντάμε ξεκάθαρα πως υπάρχει άλλη πρόταση, υπάρχει πρόταση ελπίδας. Υπάρχει ένας δρόμος αλλά δεν θα είναι εύκολος. Θα μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα τα επαναλάβουμε. Αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Και να κλείσει η αξιολόγηση δεν θα ανακάμψει η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει «Να μιλήσουμε με στοιχεία. Με τις προβλέψεις της Κομισιόν, την οποία τόσο πολύ αγαπάτε. Το 2015, 2016, εξανεμίζονται 21 δισ ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας, λόγω της μετάπτωσης από την ανάκαμψη στην ύφεση».

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε»

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών. «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε 3 φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά μόνο η εξυπηρέτηση των κομματικών σας στόχων. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή, όπως φαίνεται, η Βουλή αυτή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, να δώσει, λοιπόν, τη λύση ο λαός. Εδώ που φτάσατε τη χώρα, το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας. Mόνη λύση οι εκλογές. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας,ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική» τόνισε.

(φωτό eurokinissi)

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι αποδέχτηκε χρηματικό…