Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Κοτζιά προς ΠΓΔΜ: Να τελειώνουμε με τον αλυτρωτισμό

Δεν θεωρεί πιθανό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να συζητηθεί το ονοματολογικό στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Δημητρόφ.

5936ec081dc524376a8b4655 1

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, μετά την ολοκλήρωση της δίωρης συνάντησης που είχε σήμερα μαζί του στο υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι πρόκειται για πρώτη συνάντηση γνωριμίας και θεωρεί πιθανότερο να συζητηθεί η μέθοδος με την οποία θα συνεχίσουν οι συζητήσεις για τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη.

Εξήγησε ότι η συνάντηση με τον κ. Δημητρόφ θα επικεντρωθεί στην ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα και πώς αυτές θα προχωρήσουν, καθώς από ελληνικής πλευράς, όπως είπε, υπάρχουν νέες σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες θα διατυπωθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Θα επιβεβαιώσω και θα ξαναεξηγήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που λέω: ότι ένα κράτος στις διεθνείς του σχέσεις -όπως κάνει το Μαυροβούνιο- αλλά και κάθε κράτος, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, θα πρέπει να επιδεικνύει την ικανότητα να αφομοιώνει την κουλτούρα συμβιβασμών και συναινέσεων. Όσο πιο καλά το κάνει αυτό στις διεθνείς του σχέσεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να λειτουργήσει δημοκρατικά με συναινέσεις και με κουλτούρα συμβιβασμών στο εσωτερικό του».

Σχετικά με τα μηνύματα που έλαβε από τις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε προσωπικά με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ καθώς και με τον κ. Δημητρόφ, αλλά και από την τηλεφωνική επικοινωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, ο κ. Κοτζιας είπε ότι όλα «δείχνουν μια καλή διάθεση, μια πρόθεση να τελειώσουμε με τον αλυτρωτισμό» προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρχει πιο ευτυχής άνθρωπος από εμένα αν τελειώνουμε με αυτή την ιστορία που μετατρέπει, όπως λέω πάντα, την ιστορία από σχολείο σε φυλακή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…