Newsroom

Newsroom

Μετανάστες και πρόσφυγες έφυγαν από τη Ειδομένη και έστησαν σκηνές στο Πολύκαστρο (ΦΩΤΟ)

Αρνούμενοι να μεταβούν στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση της Ειδομένης έχουν στήσει τις σκηνές τους σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

574c2aed1dc52409168b4858

Συγκεκριμένα έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από το ξενοδοχείο PLAZA, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει καταυλισμούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε χωράφια και σε διάφορα άλλα σημεία, δίπλα στην Ειδομένη.

Πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και του καταυλισμού που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Οι ΜΚΟ αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές τους.

«Έχουμε ξεκινήσει να ξεστήνουμε τις σκηνές και να αποσυναρμολογούμε τον εξοπλισμό μας ενώ παράλληλα, μαζεύουμε όσα αντικείμενα άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού καθαριστούν, όπως παιδικά καροτσάκια ή κουβέρτες» ανέφερε στο ΑΜΠΕ η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία.

Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ, όπως ξεκαθάρισε η κ. Νάνου, γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.







Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…