Newsroom

Newsroom

Μετά το Facebook, "έπεσε" και η Google!

πρώτη στα χρονικά σοβαρή δυσλειτουργία του Facebook,

google down

Έχουν περάσει λίγες μόλις μέρες από την πρώτη στα χρονικά σοβαρή δυσλειτουργία του Facebook, και φαίνεται πως “σειρά” πήρε ο κολοσσός των κολοσσών που ακούει στο όνομα… Google!

Η διάσημη μηχανή αναζήτησης αδυνατούσε -για λίγα λεπτά της ώρας- να πραγματοποιήσει αναζητήσεις, καθώς, όπως αναφέρουν χρήστες στο Διαδίκτυο, εμφανιζόταν μήνυμα σφάλματος («500») όταν προσπαθούσαν να την χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν η mobile έκδοσή της (προσβάσιμη από φορητές συσκευές) ούτε η εφαρμογή της και το Google Now. Επίσης ανεπηρέαστες έμειναν οι άλλες υπηρεσίες της εταιρείας (Gmail, Calendar κλπ).

Το φαινόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter, με πολλούς χρήστες να αντιδρούν χιουμοριστικά κάνοντας λόγο υπό hashtags όπως το #Googledown για «το τέλος του κόσμου», άλλους να κάνουν σχόλια σε σχέση με το θέμα του «δικαιώματος στη λήθη» και το πώς φαίνεται να το «χρησιμοποίησε» η ίδια η εταιρεία και κάποιους να αναφέρονται στα πιθανά οφέλη «αντιζήλων», όπως η μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing, ή το DuckDuckGo.