Μεσόγειος: Φόβοι για νέο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Την πληροφορία ότι χάθηκε λέμβος στη Μεσόγειο, έδωσε ένας νέος από την Γκάμπια, που υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που διασώθηκε, όταν το σκάφος που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη, άρχισε να βάζει νερά, ενώ οι υπόλοιποι 146 επιβάτες του αγνοούνται έως αυτή τη στιγμή, έγινε σήμερα γνωστό από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

58dbc0861dc52440568b48e4

Τον 16χρονο περισυνέλλεξε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ισπανίας που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Σοφία κατά των διακινητών και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως περιέγραψε ο νεαρός πρόσφυγας σε στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που πήγε να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, στη βάρκα επέβαιναν 5 παιδιά και πολλές έγκυες γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες ήταν από τη Νιγηρία, την Γκάμπια και το Μάλι.

Λίγες ώρες μετά τον απόπλου, η λέμβος άρχισε να βάζει νερά. Οι επιβαίνοντες κατέληξαν στην θάλασσα, σύμφωνα με τον έφηβο πρόσφυγα, ο οποίος αφηγήθηκε πώς γλύτωσε καθώς κατάφερε να κρατηθεί από ένα μπιντόνι βενζίνης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη