Μέση Ανατολή: Έκκληση του ΟΗΕ – «Φαγητό και νερό είναι ανύπαρκτα στη Γάζα»

Τι ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ

γαζα

Tο τμήμα του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που παρέχει επισιτιστική βοήθεια προειδοποιεί ότι οι κάτοικοι στη Γάζα είναι αντιμέτωποι με τη λιμοκτονία, καθώς οι ελλείψεις των καυσίμων έχουν οδηγήσει στο «πάγωμα» της παραγωγής και της διανομής τροφίμων στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Οι προμήθειες φαγητού και νερού είναι ανύπαρκτες στη Γάζα και μόνο μικρές ποσότητες καταφτάνει μέσω των συνόρων» δήλωσε την Πέμπτη η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, Σίντι ΜακΚέιν.

Σύμφωνα με το WFP, μόνο το 10% των απαραίτητων προμηθειών τροφίμων έχει εισέλθει στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, καθώς οι ελλείψεις καυσίμων επηρεάζουν σοβαρά την παραγωγή του ψωμιού καθώς και τη διανομή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, με τα φορτηγά να μην μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Το WFP είπε ότι έχει παράσχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια σε περισσότερους από 700.000 εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας και σχεδιάζει να προσεγγίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες, αλλά προειδοποίησε ότι αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με ανοιχτό μόνο το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο .

«Η μόνη ελπίδα είναι να ανοίξει ένα άλλο, ασφαλές πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να φέρει τρόφιμα που θα σώσουν ανθρώπινες ζωές στη Γάζα», είπε η Σίντι ΜακΚέιν.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…