Μεσάνυχτα Δεκαπενταύγουστου τοποθέτησαν στα "μουλωχτά" κεραία κινητής τηλεφωνίας, μάθετε πού

Την οργή κατοίκων της περιοχής έχει προκαλέσει η «εν κρυπτώ» τοποθέτηση τεράστιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η κεραία…

keraia 0

Την οργή κατοίκων της περιοχής έχει προκαλέσει η «εν κρυπτώ» τοποθέτηση τεράστιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η κεραία τοποθετήθηκε κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα του Δεκαπενταύγουστου, όταν δηλαδή οι δρόμοι ήταν έρημοι και, μάλιστα, στην ταράτσα κτιρίου του ΟΤΕ, επί της οδού Λευκάδος, στα Μελίσσια. Σε μια περιοχή όπου σε απόσταση 80 μέτρων βρίσκονται Δημοτικό σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός και στα 250 μέτρα Γυμνάσιο. Επίσης, στα 320 μέτρα βρίσκεται το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν, η ίδια εταιρία είχε τοποθετήσει και πριν από χρόνια μια κεραία ανάλογου μεγέθους, η οποία όμως ξηλώθηκε μετά από αντιδράσεις τους και σε συνεργασία με την τότε δημοτική αρχή του Μανώλη Γραφάκου. Στη θέση της είχε παραμείνει μία μικρή κεραία, της οποίας η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είχε χαρακτηριστεί ως «ανεκτή» από το μετρητή ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην πολυκατοικία απέναντι του κτηρίου, με τις μετρήσεις να υπάρχουν καθημερινά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pedion24.gr.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις μετά την τοποθέτηση της νέας καινούργιας θηριώδους κεραίας, ενώ το όριο εκπομπών ήταν 1,22Κh, εκτοξεύτηκε στο 3,6 Kh. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση διακοπή της λειτουργίας της κεραίας και την απομάκρυνσή της, επικαλούμενοι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η καθημερινή έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Πηγή:airetos.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη