Newsroom

Newsroom

Μέρκελ: Το αφεντικό της Ευρωζώνης και οι… περιφερειάρχες Σαμαράς και Βενιζέλος

Δεν είναι τυχαίο οτι η Γερμανία εγκατέλειψε το μάρκο για να μπει στο Ευρώ. Ο στόχος ξεκάθαρος. Θέλει να είναι…

merkel 16

Δεν είναι τυχαίο οτι η Γερμανία εγκατέλειψε το μάρκο για να μπει στο Ευρώ. Ο στόχος ξεκάθαρος. Θέλει να είναι το αφεντικό της Ευρωζώνης. Σε αντίθεση με τη Μεγάλη Βρετανία, άφησε το εθνικό νόμισμά της προκειμένου να κυριαρχήσει. Το σχέδιο, το έβλεπαν να υλοποιείται αρκετοί ευρωπαίοι-αρχηγοί κρατών, αλλά δεν αντέδρασαν. Οι συμμαχίες στο Ευρωπαϊκό Λαϊ κό Κόμμα, ενίσχυσαν την προσπάθεια της Γερμανίας.

Αυτός είναι και ο λόγος, που η καγκελάριος Μέρκελ, στηρίζει αλλά ελέγχει και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Σαμαράς και Βενιζέλος, «δεμένοι στο άρμα Μέρκελ» έχουν μετατραπεί σε περιφερειάρχες της Μέρκελ, ελπίζοντας στη υποστήριξη που θα τους δώσει για να συνεχίσουν να ζουν πολιτικά.

Ενόψει μάλιστα των εκλογών και της αναμενόμενης εκλογικής συντριβής των κυβερνητικών εταίρων, η Μέρκελ ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της κυβέρνησης και έρχεται στην Ελλάδα να βοηθήσει τα παιδιά της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση που έστειλε το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αυτή τη φορά από το βήμα του συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, είμαστε στο πλάι της», είπε χαρακτηριστικά, λίγες  ημέρες πριν από την επίσκεψή της στην Αθήνα».
Και σαν αφεντικό πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι αποφασίσαμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ. H Ελλάδα διανύει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε στο πλάι της και το ευρώ είναι και θα παραμένει ένα πολιτικό και οικονομικό εγχείρημα, ένα επιτυχημένο εγχείρημα».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…