Μενδώνη: Μήνυση στη «Δημοκρατία» για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο – Το δημοσίευμα της εφημερίδας

Τι αναφέρει η ανώνυμη καταγγελία που φέρνει στο φως η «Δημοκρατία» και η Λίνα Μενδώνη την οδηγεί στα δικαστήρια

6183089

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε μέσα από μια λιτή ανακοίνωση ότι θα προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Με αυτή τη δήλωση, η ίδια εκφράζει την πρόθεσή της να οδηγήσει στα δικαστήρια δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στις αποκαλύψεις ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2021 είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για τη συμπεριφορά του αρχαιοφύλακα, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονου γιου μετανάστη.

Σήμερα Δευτέρα (22/4) η εφημερίδα «Δημοκρατία» έφερε στο φως τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία, που υπεβλήθη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Μεταξύ άλλων, κάτοικοι της Νισύρου ανέφεραν πως ο αρχαιοφύλακας έχει γίνει «τοξικός για την κοινωνία του νησιού». «Αμέσως φρόντισε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου ποδοσφαίρου Πολυβιώτης, που παίζουν νεαροί και παιδιά. Τους συνοδεύει σε όλα τα ταξίδια τους εκτός του νησιού στους αγώνες, ενίοτε και με διανυκτέρευση»,  λέγοντας ότι τους συναναστρέφεται με μεγάλη οικειότητα.

«Για παράδειγμα, στα “διαμερίσματά” του, στο υπόγειο του μουσείου, οργανώνει και μπάρμπεκιου αποκλειστικά αυτός και τα αγόρια. Σε μία μόνο περίσταση, κάποιοι νεαροί ανέβασαν στο ίντερνετ φωτογραφίες…

Τι δουλειά έχουν να ψήνουν μια τυχαία Παρασκευή του Οκτωβρίου 2019 μόνοι μαζί του; Πόση ζέστη κάνει πια, που είναι οι μικροί χωρίς μπλούζες όλοι;

Και μάλιστα, ενώ έλειπαν οι γονείς τους και η γυναίκα του; Τι κοινό μπορεί να έχει με παιδιά της Α’ Λυκείου; Τα συγκεκριμένα ήταν τότε πολύ ευάλωτα ψυχικά» συνέχιζαν.

«Σας παρακαλούμε, κάνετε κάτι να φύγει από αυτό το νησί! Είναι επικίνδυνος και ανίκανος! Σας γράφουμε ανώνυμα, γιατί, αν εσείς θέλετε, μπορείτε να ψάξετε την κατάσταση.

Όποιον και να ρωτήσετε που δεν είναι εγκάθετος του δημάρχου θα σας πει τα ίδια. Φοβόμαστε να σας γράψουμε με τα ονόματά μας, γιατί υπάρχει κλίμα αλληλοϋποστήριξης και εκδίκησης.

Αν δεν κάνετε κι εσείς κάτι, ποιος θα κάνει;» κατέληγαν.

Η «Δημοκρατία» επισημαίνει ότι παραμένει άγνωστο εάν για την συγκεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη, ωστόσο σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, η προϊσταμένη της Εφορείας που συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγους μήνες, είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της υπουργού.

Έτσι, αναφέρει ότι είναι απίθανο να μην την ενημέρωσε για κάτι τόσο σοβαρό. Αν δε πάλι δεν ενημερώθηκε η Λίνα Μενδώνη, αυτό αποδεικνύει έλλειψη ελέγχου των υπηρεσιών του υπουργείου της και ανεπάρκεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόρη μηχανοδηγού για Τέμπη: “Η στάση του τρένου ταυτίζεται με περίεργη παύση 11 λεπτών στα ηχητικά ” (Video)

Η Χριστοφιλοπούλου ξεμπρόστιασε τον Μητσοτάκη: «Βάλαμε τον Μπελέρη για να μην φεύγουν ψήφοι προς τα δεξιά» (video)

Θα ψηφίσουν οι τσομπαναραίοι Κασσελάκη;

Αυτιάς: Του ευχόμαστε καλή επιτυχία με το επικό βίντεο των Αρβύλα – Η «διπλή» συνέντευξη στον Ψωμιάδη

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…