Μελανσόν: Να αναλάβει η ίδια η ΕΚΤ το ελληνικό χρέος

Να αναλάβει η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ελληνικό χρέος αγοράζοντας τίτλους και μερίσματα, και να αποφασιστεί ένα μορατόριουμ στις πληρωμές της Ελλάδας, ώστε να επανέλθει η ρευστότητα και να ανακάμψει η οικονομία, προτείνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ηγέτης της "Ανυπότακτης Γαλλίας" Ζαν Λικ Μελανσόν.

NewsRoom 31/10/2017 | 10:26

Ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία σχολιάζει την "Ευρώπη πολλών ταχυτήτων", υπογραμμίζοντας ότι έτσι ή αλλιώς "ήδη υπάρχει, δεν είναι ένα καινούριο εύρημα".

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν αποκαλύπτει ότι με την αποχώρηση της Βρετανίας θα μείνουν κενές έδρες στην Ευρωβουλή, θεωρώντας έτσι ευκαιρία για την κάλυψή τους τις υπερεθνικές λίστες υποψηφίων, και προς αυτή την κατεύθυνση συνδυάστηκε και η παρουσία του στην Αθήνα, ως προσκεκλημένος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπου συναντήθηκε και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της ΛΑΕ. Για τον κ. Μελανσόν δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτά τα ψηφοδέλτια.

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό επανέλαβε ότι διαφωνεί, τονίζοντας ότι στη θέση του στη διαπραγμάτευση του 2015, εκείνος “θα έφερνε στο τραπέζι την προοπτική να πληρώσει η Γαλλία 45 δισεκατομμύρια και η Γερμανία 56 δισεκατομμύρια στην περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, κάτι που ήταν ισχυρό μέσο πίεσης. Λυπάμαι που ο κ.Τσίπρας δεν το έκανε”.

“Πιστεύω ότι η συζήτηση δεν θα ήταν αυτής της φύσης, αν είχε θέσει αυτά τα επιχειρήματα πάνω στο τραπέζι. Αλλά δεν το έκανε. Δεν θέλω εγώ είμαι στην χώρα του εδώ, δεν θέλω να τον δείξω με το δάχτυλο. Αλλά δεν είμαι σύμφωνος. Δεν υπάρχει μόνο μία δυνατή Αριστερά, αυτή που υπογράφει συμφωνίες που η κυρία Μέρκελ αποφασίζει. Όχι, μπορούμε να κινηθούμε διαφορετικά. Το ελπίζω”, τονίζει.