Newsroom

Newsroom

Μειώνονται οι ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης προσωπικού

Μειωμένος είναι ο αριθμός των ακτινοθεραπειών στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μπορεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός να υπάρχει…

Μειωμένος είναι ο αριθμός των ακτινοθεραπειών στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μπορεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός να υπάρχει αλλά βρίσκεται σχεδόν σε αχρηστία καθώς ο μοναδικός ακτινοφυσικός του νοσοκομείου καταφέρνει να ανταπεξέλθει σε μισή βάρδια ενώ χρειάζεται τουλάχιστον ακόμα δύο για να δουλέψει δύο συνεχόμενες βάρδιες ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση παιδιών στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Μάλιστα έντονοι είναι οι φόβοι πως ακόμα και αυτός ο ένας ακτινοφυσικός μπορεί να φύγει από το «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσπασή του. Στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου εργάζονται μόλις δύο ακτινοθεραπευτές γιατροί, ενώ χρειάζεται άλλους δύο, και τρεις τεχνολόγους ΤΕΙ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και ο ακτινοθεραπευτικός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του συγκεκριμένου τμήματος αποκτήθηκε με χορηγία και όχι από τα κονδύλια του αρμόδιου υπουργείου. Ο σύλλογος «Φλογα» ο οποίος έκανε και όλες τις κινήσεις ώστε να αποκτηθεί ο εξοπλισμός στο ακτινοθεραπευτικό κέντρο αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του επί του θέματος: «Απ’ τα εγκαίνια έως σήμερα παρά τις άοκνες προσπάθειες και το ειλικρινές ενδιαφέρον τόσο της Διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και του ελάχιστου προσωπικού που έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει ακτινοβολία σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά να παραπέμπονται για ακτινοβολία στο Νοσοκομείο “Υγεία”, το οποίο εξακολουθεί να φροντίζει τα παιδιά χωρίς καμία χρέωση στους γονείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία».