Newsroom

Newsroom

Μέι σε Ιρανό πρόεδρο: Ανησυχώ για τους Ιρανοβρετανούς κρατουμένους

Τις ανησυχίες της στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί για αρκετές περιπτώσεις κρατουμένων στο Ιράν με διπλή υπηκοότητα, ιρανική και βρετανική, ανάμεσα τους και την Ιρανοβρετανή Ναζανίν Ζαγκαρί-Ράτκλιφ, εξέφρασε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το το γραφείο της.

57aa18521dc524604c8b45f6

Η 37χρονη Ναζανίν Ζαγκαρί-Ράτκλιφ κρατείται από τις 3 Απριλίου στο Ιράν, καθώς κατηγορείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης για απόπειρα «ανατροπής του καθεστώτος». Ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Ράτκλιφ θεωρεί ανυπόστατες τις κατηγορίες σε βάρος της.

«Η πρωθυπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες της για έναν αριθμό υποθέσεων προσώπων με διπλή υπηκοότητα, ανάμεσα τους αυτή της κ. Ζαγκαρί – Ράτκλιφ και τόνισε την σημασία που έχει η διευθέτηση αυτών των υποθέσεων, καθώς εργαζόμαστε να ενισχύσουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις», ανέφερε το γραφείο της κ. Μέι, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν οι δύο ηγέτες.

Η Ζαγκαρί-Ράτκλιφ, η οποία εργάζεται για το Thomson Reuters Foundation, κατηγορείται ότι «ήταν μέλος ξένων εταιρειών και ιδρυμάτων που στόχευαν στην προετοιμασία και εκτέλεση σχεδίων, με σκοπό την ανατροπή του ιερού καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Μέι και Ρουχανί συνομίλησαν και για την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που υπέγραψε η Ομάδα 5+1 με την Τεχεράνη, με την Βρετανή πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι η Μ. Βρετανία θα κάνει προσπάθειες να βελτιώσει την τραπεζική συνεργασία με το Ιράν.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…