Μέχρι και ο Φορτσάκης διαφωνεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην πρύτανη

4366171

Ξεκάθαρη διαφωνία με τα κυβερνητικά σχέδια που θέλουν αστυνομικούς μέσα στα ΑΕΙ από τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ανοιχτά κατά του νέου νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για τη φύλαξη των ΑΕΙ από πανεπιστημιακή αστυνομία «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική».

«Το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα φύλαξης, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο θα γίνεται μετά από έλεγχο. 

Η δική μου άποψη είναι ότι η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να της ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία», δήλωσε αναλυτικά ο Θ. Φορτσάκης μιλώντας στο Action24 και στην εκπομπή Briefing.

Στη συνέχεια μάλιστα προειδοποίησε την κυβέρνηση πως με το νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά πάει κόντρα στη βούληση και της κοινωνίας αλλά και των πανεπιστημιακών. 

«Κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων. Σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχει και ας είμαστε προσεκτικοί πριν ανάψουμε την «πυρίτιδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Φορτσάκης θεωρείται από τους πιο «σκληρούς» εκφραστές της συντηρητικής ιδεολογίας στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως αποτέλεσε κορυφαία επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ελιγμός Τραμπ: Απέφυγε τον όρο «γενοκτονία» για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Δώρο» στον Ερντογάν

AP25013686597448

Ελιγμός Τραμπ: Απέφυγε τον όρο «γενοκτονία» για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Δώρο» στον Ερντογάν

"Επονείδιστη συνθηκολόγηση μπροστά στις τουρκικές απειλές" καταγγέλλει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής

Τραγωδία στην Πάτρα: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε πάνω στον καταπέλτη πλοίου – Την παρέσυρε φορτηγό

cache 650x650 1 219906

Τραγωδία στην Πάτρα: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε πάνω στον καταπέλτη πλοίου – Την παρέσυρε φορτηγό

Οδηγός φορτηγού οχήματος φέρεται να μην είδε τη λιμενικό και την ώρα της εξόδου, την…