Mέχρι και το ΔΝΤ «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μπορεί το ΔΝΤ να εφαρμόζει παραδοσιακά σκληρή γραμμή λιτότητας όσο αφορά την παγκόσμια οικονομία και τις χώρες που δανείζει χρήματα, ωστόσο έρχεται ο καιρός και οι συνθήκες που το αναγκάζουν να αλλάξει στάση και στρατηγική.

DNT

Η πανδημία του κορονοϊού έχει βάλει για τα καλά στον ”πάγο”  την παγκόσμια αγορά, με αποτέλεσμα να φτάσει το ΔΝΤ, μέσω της Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα, να ”κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε οι κυβερνήσεις να ρίξουν λεφτά στην αγορά για να κινηθεί οι οικονομία. Η δήλωση αυτή όπως ήταν φυσικό «πάγωσε» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μέχρι στιγμής ακολουθεί την γραμμή  λιτότητας η πιο καλά δαπανά τα χρήματα της σε καμπάνιες ενημέρωσης ανύπαρκτων site-blogs

Συγκεκριμένα η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε:
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθεί έμφαση στην έξοδο από την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δεν ακούτε συχνά το ΔΝΤ να λέει “ξοδέψτε”. Αλλά αυτό λέμε στις κυβερνήσεις. Ξοδέψτε όσο μπορείτε. Βεβαιωθείτε απλά για τον τρόπο με τον οποίο δαπανούνται τα χρήματα», τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξή της στην El Pais.

«Βεβαιώστε, παράλληλα, ότι τα μέτρα θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και αφορούν την προστασία από την ανεργία και τη φτώχεια. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αποσυρθούν όταν η κρίση τελειώσει. Προς το παρόν όμως η κρίση είναι εδώ. Οταν διασφαλιστεί η ανάπτυξη, αποσύρετε τα προσωρινά μέτρα για να μειώσετε το χρέος και το έλλειμμα», σημείωσε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία «άδειασε» (εν αγνοία της) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι και το ΔΝΤ άλλαξε γραμμή… και στρατηγική.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως συνεχίζει να παίζει τον Μωυσή!

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή