Newsroom

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά με πολλά μέτωπα στη Κρήτη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Κάτω…

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Κάτω Βιάννος και Χόνδρος από νωρίς το πρωί. Η πιο πρόσφατη πυρκαγιά σύμφωνα με το cretalive.gr εκδηλώθηκε στην περιοχή της Μάρθας, κοντά στην Έμπαρο ενώ την ίδια στιγμή ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και στη Βιάννο και μόνο στο νομό Ηρακλείου καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες 6 διαφορετικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κάποιες από τις φωτιές να οφείλονται σε εμπρησμό.
Σε ανεξέλεγκτο μέτωπο έχει εξελιχθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στις 00:15, στη Βιάννο Κρήτης.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί και να καθίσταται αδύνατο, μέχρι αυτή τη στιγμή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τη θέσει υπό έλεγχο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στη Βιάννο, είναι κοντά στο Διαβάτη. Πριν από λίγα λεπτά οι 250 κάτοικοι της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου εκκένωσαν τα χωριά. Απομακρύνθηκαν κυρίως ηλικιωμένοι για προληπτικούς λόγους.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κύριος Μπουραντάς, ο αναπληρωτής διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης, ενώ έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Την πυρκαγιά προσπαθούν να κατασβέσουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άνδρες, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο πεζοπόρο όχημα αυτή τη στιγμή λόγω των μετώπων σε Σμάρι, Χάρακα, Ρέθυμνο και Μάλλια.

Ωστόσο, πριν από λίγο ξεκίνησε ρίψεις ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ αναμένεται να φτάσει ακόμη ένα από Αθήνα.

Και στο Σμάρι Πεδιάδος εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη, και τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, που καθιστούν δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα στην περιοχή τωνΑρχαιοτήτων Μαλίων, του Δήμου Χερσονήσου.

Μία ακόμα φωτιά, στο Αντισκάρι, κινητοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις που την έθεσαν υπό έλεγχο αφού πρώτα έκαψε περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής κυρίως έκτασης, ενώ μικρότερης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στον Τσούτσουρο, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται μετά από πολλές ώρες η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου.


H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…