Newsroom

Newsroom

Μεγάλη η κίνηση για τα ψώνια της Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται από το πρωί σε ιχθυοπωλεία, ψαραγορές, οπωροπωλεία, φούρνους, καθώς στη Βαρβάκειο για τα τελευταία…

Αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται από το πρωί σε ιχθυοπωλεία, ψαραγορές, οπωροπωλεία, φούρνους, καθώς στη Βαρβάκειο για τα τελευταία ψώνια της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικά στη Βαρβάκειο η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ οι τιμές διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση τιμών, η οποία κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με το 2012. Συγκεκριμένα η μείωση στα καλαμάρια αγγίζει το 15% το κιλό, το φρέσκο χταπόδι μειώθηκε κατά 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχώρησαν κατά 25% και τα μύδια πωλούνται φθηνότερα κατά 17%.

Με πρόσφατη ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα 19 είδη του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ το 2012 κόστιζαν 123,76 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα η μεταβολή των τιμών μπορεί να θεωρηθεί οριακή και λίγο πολύ κινείται στα περσινά επίπεδα.