Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες – "Κυνηγούν" ύποπτο για φόνο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες αυτήν την ώρα. Οι βελγικές αρχές έχουν αποκλείσει ολόκληρο δρόμο ενώ ένα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή με εκατοντάδες παιδιά εκκενώθηκε. Φέρεται να «κυνηγούν» ύποπτο για φόνο.

5a8ecc9e1dc52497038b45f7

Μόλις έγινε γνωστή η ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών και ο αποκλεισμός του δρόμου, διεθνή ΜΜΕ, μετέδιδαν ότι τουλάχιστον ένας ένοπλος άνδρας είχε εισβάλλει και «ταμπουρωθεί» σε κτίριο.

Η πληροφορία αυτή όμως διαψεύτηκε λίγο αργότερα από εκπρόσωπο της αστυνομίας. Ειδικότερα, αρνήθηκε τις πληροφορίες πως ένας ένοπλος κρύβεται στην περιοχή. Η εκπρόσωπος είπε πως οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν αφού ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.

Οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας. Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός του σπιτιού τους, ενώ εκκενώθηκαν και τα καταστήματα. Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στη γειτονιά του Gare de l’Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé.  

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων, που απαγορεύεται να περάσουν από τη συγκεκριμένη οδό. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των τοπικών λεωφορείων, έγινε εκτροπή λόγω αστυνομικής παρέμβασης.   

Νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής Forest των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε πως είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, μιλώντας για «αναφορές για την παρουσία ενός ένοπλου».

«Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.





Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…