Με υπογραφή Άδωνη εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού η Θάνου

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκαν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την απομάκρυνση της «ενοχλητικής» Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την υπογραφή του Άδωνη Γεωργιάδη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νωρίτερα οι διαπιστωτικές πράξεις που προβλέπουν ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου και τρία άλλα στελέχη της επιτροπής εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις που κατέχουν.  

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει, αφορούν την πρόεδρο Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, την αντιπρόεδρο Άννα Νάκου και τους εισηγητές – τακτικά μέλη Ιωάννη Παύλοβιτς και Νικολάου Ζευγώλη.

Η ως άνω έκπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9η Αυγούστου 2019.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…