Newsroom

Newsroom

Με Wi-Fi και αυξημένο εισιτήριο το μετρό

Κοντά στην πραγματοποίησή της είναι η παροχή δωρεάν Wi Fi στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό. Τρία περίπου χρόνια…

Κοντά στην πραγματοποίησή της είναι η παροχή δωρεάν Wi Fi στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό. Τρία περίπου χρόνια έχουν περάσει από την ανακοίνωση του Γιάννη Ραγκούση, τότε υπουργού Υποδομών, πως το μετρό θα εξοπλιστεί με δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά σε κάποιους σταθμούς μέσα στον Οκτώβριο.

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δεν αναφέρονται. Όπως, για παράδειγμα, ότι το Wi Fi δεν θα αφορά όλους τους σταθμούς, αλλά περίπου 15, στην τελική φάση εγκατάστασής του. Κάτι το οποίο δεν θα ισχύει με την κατά 25% αυξημένη τιμή του εισιτηρίου, που μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την επιβολή της ή όχι.

Τέλος, η πρόσβαση που κάποιος θα έχει, αφού πληρώσει τα -πλέον- 1,75 (που μπορεί να γίνουν και 1,80, χάριν στρογγυλοποίησης), θα αφορά μόνο τους σταθμούς, όχι τις σήραγγες. Με άλλα λόγια, κάποιος θα μπορεί να απολαμβάνει το δωρεάν ίντερνετ μέχρι να έρθει ο συρμός και να επιβιβαστεί.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί οι οποίοι θα εξοπλιστούν με την υπηρεσία, σε πρώτη φάση, είναι:
Πειραιάς, Νερατζιώτισσα, Ομόνοια, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράματος, θα προστεθούν οι σταθμοί Δουκίσσης Πλακεντίας, Μοναστηράκι, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Αντώνιος, Αιγάλεω, Μέγαρο Μουσικής και Νομισματοκοπείο.