Newsroom

Newsroom

Με… «τζιχάντ» απειλεί τώρα την Ευρώπη ο Τραμπ;

Απειλεί να απελευθερώσει τους ευρωπαίους πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και κρατούνται τώρα στη Συρία

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Πέμπτη τα κράτη της Ευρώπης ότι εάν δεν επαναπατρίσουν υπηκόους τους που πολέμησαν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, θα βρεθούν αντιμέτωπα με την προοπτική να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν μόνοι τους στις ευρωπαϊκές πατρίδες τους.

«Έχουμε χιλιάδες μαχητές του ISIL που θέλουμε η Ευρώπη να πάρει πίσω και θα δούμε αν θα το κάνει, αν δεν το κάνει πιθανόν θα χρειαστεί να τους αφήσουμε ελεύθερους [και να γυρίσουν] στην Ευρώπη», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους χθες, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο μιας παλιότερης ονομασίας του ΙΚ, που ήταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τζιχαντιστές στους οποίους αναφερόταν ο αμερικανός πρόεδρος είναι ευρωπαίοι πολίτες που κρατούνται στη Συρία από την κουρδοαραβική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον. 

Οι συνομιλίες για τον επαναπατρισμό τους στις ευρωπαϊκές πατρίδες τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποτελματωθεί, διότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν ή διστάζουν να τους επαναπατρίσουν.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…