Newsroom

Newsroom

Με συνοδεία… αγνώστου ταυτότητας ο Δραβίλλας στην Επιτροπή

Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν βουλευτές- μέλη της Επιτροπής…

Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν βουλευτές- μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.

Τους τόνους ανέβασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία ζήτησε την αποκάλυψη των ονομάτων των συνοδών του Δραβίλλα αλλιώς θα αποσυρθεί από την ακρόαση. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που υπογραμμίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Μάλιστα, οι βουλευτές δεσμεύονται για το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.