Με «ρουκέτες» κατά Μαξίμου απαντάει ο Σαμαράς στα «καρφιά» Μαρινάκη

Με «ρουκέτες» απάντα ο Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έριξε «καρφιά» προς των πρώην πρωθυπουργό, για την στάση του για την αποχή.

EK Samaras Mitsotakis

Χαρακτηριστικά, ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι «η αποχή είναι μία στάση κοινοβουλευτική. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει ως πέρα από πρωθυπουργός και έμπειρος κοινοβουλευτικός. Ο ίδιος στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή».

Διαβάστε επίσης«Βόμβες» κατά Μητσοτάκη από τον Σαμαρά: «Λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, αλλά όχι το ίδιο στους υπουργούς;»

Σε αυτή την αιχμηρή τοποθέτηση του Μαξίμου, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, άνθρωποι του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά σημειώνουν ότι «σήμερα , ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών «φροντιστηρίων» του κ.Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να «επιτεθεί» στον κ.Αντώνη Σαμαρά. επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον… Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το «μάθημα» που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ.Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

Παράλληλα, οι «κύκλοι Σαμαρά» σημειώνουν ότι «επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε , ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την «αποχή». Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το «ζήτημα συνείδησης» που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τέλος, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τονίζουν ότι «γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

Ανοιχτή σύγκρουση Μαξίμου- Σαμαρά

Πλέον, οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ  Σαμαρά και Μαξίμου λαμβάνουν χαρακτηριστικά βαθιάς εσωτερικής κρίσης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με το Μητσοτάκη να φοβάται την ενδυνάμωση του μπλοκ Σαμαρά, με αφορμή τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το σημερινό άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον Αντώνη Σαμαρά είχε συγκεκριμένη στόχευση, να αποδομήσει πλήρως το αφήγημα του πρώην πρωθυπουργού, ώστε να μη στοιχηθούν οι διαφωνούντες πίσω του και αποδυναμωθεί το «κυρίαρχο» προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η όξυνση της αντιπαράθεσης έγινε, όταν ο Αντώνης Σαμαράς λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, διαφοροποιήθηκε για άλλη μία φορά δημόσια από τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας για τα περί «αξιοπρεπούς στάσης» της αποχής, ότι «εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…