ΠΜ

Παναγιώτα Μπίτσικα

Με πολιτική απαξίωση «τιμωρεί» τον Ανδρέα Λοβέρδο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η δυσαρέσκεια του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου είναι εμφανής και καταδεικνύει ότι η εκλογική περιπέτεια της ρήξης τους θα έχει αργά ή γρήγορα και επόμενη φάση εξέλιξης.

androulakis loverdos

Την τακτική της πολιτικής φθοράς και της υποβάθμισης της φερεγγυότητας του Ανδρέα Λοβέρδου ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη -χωρίς προσώρας να προχωρά σε κομματικά πειθαρχικά μέτρα εκλογικής αντανάκλασης-, απέναντι στις δημόσιες διαφοροποιήσεις του.

Αιχμηρή και συγχρόνως απαξιωτική για το πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, στον απόηχο της σύγκρουσής τους για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης, αν υπάρχουν πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ  που δεν διαγράφονται, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε κοφτά: «Αυτός που το είπε έχει ήδη διαγραφεί μία φορά». Μάλιστα, απέφυγε να αναφέρει το όνομά του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε διαφοροποιηθεί σχετικά με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίες και είχε καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη να πει ποιον θέλει για τη θέση του πρωθυπουργού αφού δεν αποδέχεται να την αναλάβει ούτε ο Κ.Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται. Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει (…)».

Η απάντηση Ανδρουλάκη ήταν δηκτική και παρέπεμπε στο Δεκέμβριο του 2012 όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν εκείνος ανακοίνωσε ότι μετέχει σε διεργασίες  για τη δημιουργία νέου κόμματος – Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας.

Η δυσαρέσκεια του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου είναι εμφανής και καταδεικνύει ότι η εκλογική περιπέτεια της ρήξης τους  θα έχει αργά ή γρήγορα και επόμενη φάση εξέλιξης.

 

Πηγή: Documentonews

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη