Με πιλότους του "Σαββατοκύριακου" από την Turkish Airlines προσπαθεί να δώσει λύσεις η Άγκυρα στις ελλείψεις της Αεροπορίας της

Ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών δήλωσε πως οι πιλότοι της εταιρίας θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα και στην Πολεμική Αεροπορία της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για πρακτική «παρόμοια με αυτή των ΗΠΑ», τόνισε σχολιάζοντας την έλλειψη πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω των αποστρατεύσεων που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

57bc4ac01dc5243b738b4588

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Υπάρχουν συνολικά 800 πιλότοι στην Turkish Airlines που παλαιότερα εργάστηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και 500 από αυτούς άρχισαν να εργάζονται για την εταιρεία τα τελευταία 5 χρόνια» δήλωσε ο διευθυντής της εταιρίας Ιλκερ Αϊτς σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως έστειλε μια λίστα με κατάλληλους υποψήφιους στο Υπουργείο Άμυνας

«Ετοιμάσαμε μια λίστα με εθελοντές δύο ημέρες μετά το γεγονός ( απόπειρα πραξικοπήματος) και την παρουσιάσαμε στο υπουργείο Άμυνας.

Όλοι οι πιλότοι μας είναι πατριώτες και σχεδόν όλοι θέλουν να πάνε πίσω στην Πολεμική Αεροπορία» πρόσθεσε.

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο διάταγμα άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή πιλότων που νωρίτερα είχαν φύγει ή απομακρυνθεί από την Πολεμική Αεροπορία

Ο Αϊτς σημείωσε πως επεξεργάζεται διάφορα μοντέλα των ΗΠΑ που μπορούν να εφαρμοστούν στην Τουρκία

«Υπάρχουν μοντέλα στις ΗΠΑ όπου πιλότοι μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον ιδιωτικό τομέα. Εξετάζουμε και εργαζόμαστε σε αυτά τα μοντέλα. Ωστόσο εντελώς νέα μοντέλα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν» τόνισε

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ιτσίκ σχολίασε το θέμα λέγοντας πως η επιστροφή των πιλότων αυτών ήταν απαραίτητη μετά τις αποστρατεύσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα, που θεωρείται ότι σχεδιάστηκε από την Τρομοκρατική Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Υπάρχουν αρκετοί πιλότοι για έκτακτες περιπτώσεις αλλά είμαστε πολύ κάτω από το επίπεδο που χρειαζόμαστε» είχε δηλώσει ο Ιτσίκ στις 12 Αυγούστου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μοντέλο των ΗΠΑ που αναφέρει ο διευθυντής της Turkish Airlines χρησιμοποιείται κυρίως από τις αεροπορικές μονάδες της αμερικανικής εθνοφρουράς που θεωρούνται ως η δεύτερη γραμμή άμυνας και σίγουρα δεν πρόκειται για μονάδες αιχμής.

Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, η Άγκυρα εξετάζει και αυτή την λύση καθώς έτσι αποκτά χειριστές που έχουν έστω πτητική εμπειρία, εξοικονομώντας έτσι χρόνο εκπαίδευσης.

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν εφάμιλλοι των πιλότων που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση σε μια πολεμική μοίρα.

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…