Newsroom

Newsroom

Με λένε Πόπη, σαν τον παππού μου τον Προκόπη

Το περιστατικό με την επίθεση του Κασιδιάρη στις Δούρου και Κανέλλη, είναι πρωτοφανές. Όχι γιατί ο φασισμός έχει αναστολές στο…

Το περιστατικό με την επίθεση του Κασιδιάρη στις Δούρου και Κανέλλη, είναι πρωτοφανές. Όχι γιατί ο φασισμός έχει αναστολές στο πώς και προς τα πού θα ασκήσει τη βία. Αυτή είναι η φύση του, αυτά και τα παιδιά του. Το περιστατικό είναι συγκλονιστικό γιατί ένας φασίστας παίζει το ρόλο του φασίστα μπροστά στις κάμερες, αλλά και το ατάραχο βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου. Καρφωμένος πάνω στην πολυθρόνα του, άψυχος σαν το φακό της κάμερας, παρακολούθησε έναν «άντρα» να δέρνει δύο γυναίκες. Ο κύριος καθηγητής που δημιούργησε μερικές δεκάδες νόμους για να υπερασπιστεί την πολύπλοκη νομιμότητα τους κράτους (γι αυτή έχουμε γράψει κατά καιρούς πολλά), δεν κούνησε ούτε το βλέφαρο για να υπερασπίσει τη νομιμότητα, αυτή που καταλαβαίνει ο κάθε έλληνας, όταν γυναίκες δέρνονται από άντρες.

Μπορεί να φταίει η ανατροφή του που τον κάνει να στέκεται αφ υψηλού, μπορεί να είχε και ο ίδιος τραυματικές εμπειρίες από βία, απ’ την καρέκλα πάντως δεν κούνησε. Σηκώθηκε η Λιάνα Κανέλλη,μια γυναίκα, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στο λόγο και την Ρένα Δούρου και ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο κύριος υπουργός παρέμεινε στην πολιτισμένη αταραξία που στρίμωχνε στην καρέκλα και τα παντελόνια του.

ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…