Newsroom

Newsroom

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα Μπέος και λοιποί

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι δέκα συλληφθέντες για τους στημένους αγώνες, υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται…

mpeos

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι δέκα συλληφθέντες για τους στημένους αγώνες, υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται περί τα 80 άτομα. Κρατώντας το σακάκι έτσι ώστε να μη φαίνονται οι χειροπέδες προσήχθη ο Αχιλλέας Μπέος, και ακολούθησε ο υιός Ψωμιάδη, Σταύρος.

Δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, τζιπ, περιπολικά, συνοδευτικά και συμβατικά με σειρήνες αποτελούσαν την τεράστια πομπή, η οποία έφτασε στην Ευελπίδων για να οδηγήσει τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Πρώτος κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Αχιλλέας Μπέος, με χειροπέδες και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που περίμεναν, είπε: “Είναι μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ”, ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Τσακογιάννης, επίσης με χειροπέδες, που καταφέρθηκε κατά γνωστού δικηγόρου.

Οσο για τους υπόλοιπους, κάποιοι είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι σκυμμένα κεφάλια και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον Εισαγγελέα.

Ονόματα βόμβα στη λίστα
Στη λίστα των εμπλεκομένων που ταράζει τα ήδη θολά νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, πρώην πρόεδρος διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, παράγοντες περιφερειακών ομάδων, διαιτητές, δυο εν ενεργεία ποδοσφαιριστές.

Οι δέκα συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε την εισαγγελική παραγγελία, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από το 2008.


Πιστόλια, σιγαστήρες και κουπόνια του “Πάμε Στοίχημα”

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, κουπόνια του παιχνιδιού “Πάμε Στοίχημα” με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών και ποσά των 18.100 δολαρίων και 3.250 ευρώ.

Ολα στο φως
Ηδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησε πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων. “Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας”, σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Παπουτσής, ενώ και ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος μιλώντας στη Βουλή ζήτησε τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών φακέλων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας υπογράμμισε: “στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Αυτή τη φορά, υποστήριξε, δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε πως υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση: “Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας”.
http://www.ethnos.gr

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…