Με εθνόσημο στη φανέλα στα επόμενα ματς Τσιτσιπάς - Σάκκαρη μετά το σάλο

Για ποιο λόγο οι δύο αθλητές δεν είχαν το εθνόσημο στις προηγούμενες εμφανίσεις τους

NewsRoom 26/07/2021 | 17:25

Τα αρνητικά σχόλια όσων παρακολούθησαν τους Μαρία Σάκκαρη και Στέφανο Τσιτσιπά προκάλεσε το γεγονός ότι οι  δύο αθλητές αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο χωρίς να υπάρχει στη στολή τους το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας.

Οι δύο παίκτες εμφανίστηκαν με την επίσημη ενδυμασία της ΕΟΕ όταν έκαναν προπόνηση ή ήταν στο ολυμπιακό χωριό, αλλά στις αναμετρήσεις τους φορούν τα ρούχα της Adidas.

Μετά από πλήθος αρνητικών σχολίων και με τη συζήτηση στα social media να παίρνει... φωτιά, ήρθε η στιγμή όπου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τοποθετήθηκε, και ζήτησε από τους δύο αθλητές να αλλάξουν τις φανέλες και να εμφανιστούν με το εθνόσημο στον επόμενο αγώνα τους.

Όσον αφορά την ευθύνη για το όλο... μπέρδεμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τις στολές των εθνικών τους ομάδων, προκειμένου να προσελκύσει τα μεγάλα ονόματα του επαγγελματικού τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού και εκεί θα μπορούσαν να φορέσουν τα σήματα των χορηγών τους.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι τενίστες, όπως για παράδειγμα οι Τζόκοβιτς και Οσάκα, που αγωνίστηκαν με το εθνόσημο στη φανέλα, δημιουργώντας σύγχυση, κι έτσι η ΕΟΕ έρχεται να παρέμβει στο «και πέντε» για να κατευνάσει τις αντιδράσεις.