Με επίθεση σε Κασσελάκη προσπάθει να κρύψει την αποτυχία του ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την καταγεγραμμένη δυσαρέσκεια των πολιτών στις δημοσκοπήσεις, δεν τόλμησε καν να ψελλίσει, τίποτα για τη παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του. Μετά από δύο μέρες σιωπής για τον Αχιλλέα Μπέο, αναγκάστηκε να καταδικάσει μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις τον...«καταλληλότερο» δήμαρχο

Τσακωμένος με την αυτοκριτική για μια ακόμη φορά, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha. 

Ο Μητσοτάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την κακίστη εικόνα της κυβέρνησης μετά την επανεκλογή της, λέγοντας «Μου φάνηκαν σαν χίλιες οι πρώτες εκατό ημέρες» είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των πολιτών, συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί».

Ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Είναι απολύτως λογικό να αναζητώνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω παράπονα από το πώς χειρίστηκε την κατάσταση μετά την κακοκαιρία Ιανός. Το ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα, δεν είναι λόγος για να μην υποστηρίξουμε τον κ. Αγοραστό. Έγιναν πολλά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός. […] Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. […] Πρέπει να δούμε και το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία. […] Δεν γίνονται έργα σε έναν με έξι μήνες».

Μετά από 4 χρόνια ζητάει νέο χρόνο για την κυβέρνηση

Σαν να μην κυβέρνησε τα προηγούμε χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δικαιολογήσει το rotation που ένανε με τους υπουργούς, τους οποίους απλά μετέφερε σε άλλα πόστα και δικαιολογώντας την απραξία τους. ζήτησε πίστωση χρόνο για τα νέα τους καθήκοντα.

«Οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «Στόχος να γίνουμε καλύτεροι! […] Ήθελα να δοκιμαστούν και άλλοι στο κυβερνητικό σχήμα, χρειαζόταν το μεγάλο κυβερνητικό σχήμα. Επί των πραγμάτων, επιβραβεύθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά το κυβερνητικό σχήμα επιδέχεται διορθώσεων είπε, στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Θέλω να δίνω ευκαιρίες και σε ανθρώπους που δεν έχουν κατ’ ανάγκη διασχίσει κομματικό και πολιτικό δρόμο. Θέλω να βάζω το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση».»

«Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό»

Αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία χαρακτηρίζοντας τον συμπαθή, ανέφερε πως δεν διακρίνει προς το παρόν «ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο» και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να προβεί σε μια πολιτική αντιπαράθεση με νέο πρόεδρο του κόμματος διότι «δεν μπορεί να κάνει αντιπαράθεση με το κενό».

Αφού δήλωσε την έκπληξή του, διότι όπως είπε δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα «κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε τα εξής:

«Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία» είπε.

Μισή καταδίκη για το χαστούκι του Μπέου

Μετά από δύο μέρες σιωπής για τον Αχιλλέα Μπέο, αναγκάστηκε να καταδικάσει μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις τον…«καταλληλότερο» δήμαρχο. Ο ίδιος είπε μισά λόγια, καθώς δεν τον αποκηρύσσει, αλλά τον παραπέμπει στην κρίση του κόσμου ποιον θα ψηφίσει τον καταλληλότερο

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδικάζει μεν κάθε πράξη βίας, αλλά μετά πετάει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα όπως είπε και στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε κόντρα στον υποψήφιο που είχε δώσει η ΝΔ μια διακριτική στήριξη. Ο πρωθυπουργός επέλεξε πάρει σαφείς αποστάσεις από τον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, λέγοντας «είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο ποιο κατάλληλος δήμαρχος. Θα μείνουμε απ’ έξω με θρησκευτική ευλάβεια».

 

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων" από την ΕΛ.ΑΣ, πλήθος…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Πλήθος πειστηρίων συνέλεξε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από την προχθεσινή επιχείρηση στο γήπεδο στο…

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Επιβεβαιώνεται ότι η φρικιαστική πράξη του βασανισμού του άτυχου Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο χέρι, από…