Newsroom

Newsroom

Με «δημιουργικές ασάφειες» προσπαθεί ο Χρυσοχοΐδης να ανατρέψει την πραγματικότητα

«Η εγκληματικότητα μειώνεται. Η εγκληματοφοβία αυξήθηκε», ήταν ο... χρησμός του Χρυσοχοΐδη

337824

Με ρήσεις και… «δημιουργικές ασάφειες» επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από στατιστικά στοιχεία και θεωρίες για το ότι ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων της νύχτας δεν αφορά τους πολίτες.

«Αύξηση της εγκληματικότητας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ξαναλέω. ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και  η διακίνηση ναρκωτικών.Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση. Από 10 έως 40%. Συμπέρασμα: Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε επίσης σε γραμμή Άρη Πορτοσάλτε – ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται γιατί οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι – λέγοντας  ότι ο πόλεμος των μαφιόζων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ανθρώπων της νύχτας με πληρωμένα συμβόλαια «δεν είναι γενικό πρόβλημα των πολιτών».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεώρησε κατάλληλη τη συγκεκριμένη στιγμή για να κάνει… αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ναι τα σεβόμαστε και φτιάχνουμε πολιτικές. Δουλεύουμε να απαλύνουμε τους φόβους και να επουλώσουμε σιγά σιγά τα τραύματα της πανδημίας. Να γεννήσουμε ελπίδα. Πάντως καριέρα στους φόβους, καλλιέργεια στην ανασφάλεια δεν κάνουμε. Και για να ολοκληρώσω. Είσαστε ακόμη περήφανοι στον ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο Παρασκευόπουλου; Κοντεύουμε  να μάθουμε τους κλέφτες με τα μικρά τους ονόματα.»

Τέλος, υποστήριξε ότι όσοι κατηγορούν το υπουργείο για «αστυνομοκρατία» θα πρέπει να περάσουν από το κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουν ότι οι πιάτσες έχουν… εκλείψει.

«Κάθε μέρα γίνονται 1500 έλεγχοι στην Αθήνα, κάθε μέρα 8.000 ελεγχόμενα άτομα. Μέχρι προχθές μιλάγατε για αστυνομοκρατία. Να τους μειώσουμε; Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για περάστε από τη Χαλκοκονδύλη, την Πλ. Θεάτρου, πλατεία Κλαυθμώνος και Σανταρόζα, Αντωνιάδου-ΑΣΟΕΕ, πλατεία Αιγύπτου, Αρχαιολογικό Μουσείο-Τοσίτσα, πλατεία Αγίου Νικολάου, πλατεία Βαρβακείου, από τη Μενάνδρου,3ης Σεπτεμβρίου, πλατεία Τράιμπερ, πλατεία Ασωμάτων. Ήταν πιάτσες ναρκωτικών ενεργές, ασύδοτες, τώρα απομένουν  τα ανθρώπινα ερείπια των τοξικοεξαρτημένων που φυσικά δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να φροντίσει».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…