Newsroom

Newsroom

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο Πούτιν στην Κριμαία;

Ψυχροπολεμικά παιχνίδια ή τύμπανα πολέμου; Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε έκτακτη άσκηση για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων…

tanks

Ψυχροπολεμικά παιχνίδια ή τύμπανα πολέμου; Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε έκτακτη άσκηση για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων στη δυτική Ρωσία. Συνολικά, 250.000 προσωπικό, 1.500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης, συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της Ναυτικής Αεροπορίας.

«Σύμφωνα με διαταγή από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας τέθηκαν σε επιφυλακή από τις 14:00 (τοπική ώρα) σήμερα» αναφέρει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συνδέουν αυτή την εξέλιξη με τις διαδηλώσεις στην Κριμαία, στην ανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία όπου βρίσκεται και η έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλει να μείνει στη νέα ουκρανική δημοκρατία» δήλωσε και ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσική Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ μέσω Twitter.

Την ίδια ώρα, περίπου έξι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κριμαία εναντίον της νέας κυβέρνησης, εν μέσω σοβαρών επεισοδίων με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για έναν νεκρό.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…