Newsroom

Newsroom

Με άρωμα Σιδηρόπουλου και… «Μπάμπη Φλου» η ομιλία του Κλ. Γρηγοριάδη στη Βουλή (video)

O λόγος για ένα... «εξαιρετικά φλου» νομοσχέδιο

4882261

Με τους εναρκτήριους στίχους του εμβληματικού τραγουδιού του Παύλου Σιδηρόπουλου «Ο Μπάμπης ο Φλου», έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, χαρακτηρίζοντας «φλου» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Γρηγοριάδης έκανε λόγο για ασάφεια του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και τόνισε: «Κλείνοντας, επανέρχομαι μοιραία στην αρχική σκέψη που μου γέννησε η ανάγνωση του παρόντος νομοσχεδίου. Είναι μία σκέψη, που συνειρμικά, σχεδόν αυτόματα, έφερε στο μυαλό μου την ανάμνηση ενός πραγματικά σπουδαίου τραγουδιού που ηχογραφήθηκε το 1978 από τον Παύλο Σιδηρόπουλο και το πολύ γνωστό ροκ συγκρότημα «Σπυριδούλα» και το οποίο περιέχεται στο άλμπουμ με τον τίτλο «Φλου».

»Η γενικευμένη και κατά τη γνώμη μας απολύτως στοχευμένη ασάφεια που χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου για το οποίο συζητάμε σήμερα, δεν θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα από τους εναρκτήριους στίχους του τραγουδιού «Ο Μπάμπης ο Φλου», το οποίο λέει επί λέξει: Μια ιστορία θα σας πω για τον Μπάμπη, τον Μπάμπη τον Φλου, που του λεγες “βρε Μπάμπη τι τρέχει δω;” και σου λεγε “Φλου, φίλε μου όλα είναι φλου”.

»Έτσι και με το νομοσχέδιο σας κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, όπου αν όχι όλα, πάντως αρκετά από τα άρθρα του είναι εξαιρετικά “φλου”, έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του η τελική ερμηνεία τους να μπορεί να τεθεί -πολύ φοβόμαστε- και πάλι στην υπηρεσία της παρασιτικής ολιγαρχίας της πατρίδας μας, την οποία με ιδιαίτερη ενοχή φαίνεται να υπηρετείτε».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη