Newsroom

Newsroom

Με το 5,5% του παγκόσμιου πλούτου, ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού

Το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με το 5,5% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Μ.Κ.Ο.…

hrimata 2

Το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με το 5,5% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Μ.Κ.Ο. Oxfam, ενόψει των εργασιών του οικονομικού φόρουμ που θα γίνει στο Νταβός στις 21 Ιανουαρίου.
Το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, το 2016, θα κατέχει πολύ περισσότερα χρήματα από όλο το υπόλοιπο 99%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 2014 η περιουσία αυτού του 1% των ανθρώπων ξεπέρασε το 48% και οι υπόλοιποι πλούσιοι που αντιστοιχούν σε ένα 19% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχουν ένα 46%.
Η διευθύντρια της Oxfam, Γουίνι Μπιανγίμα, που θα συμπροεδρεύει στο φόρουμ του Νταβός, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη οι ηγέτες του κόσμου «να πλήξουν τα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγάλων που θέτουν εμπόδια στη διαμόρφωση ενός κόσμου μεγαλύτερης δικαιοσύνης και ευημερίας».
Τελικά το παρόν οικονομικό σύστημα, βολεύει ξεκάθαρα τους λίγους και οι υπόλοιποι ζουν με αυταπάτες.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…