Μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ παρά τον «πόλεμο» της διοίκησης

Δε φαίνεται να πτοούν τους εργαζόμενους οι πρωτοφανείς πρακτικές των συλλήψεων απεργών και η συνολική απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων από πλευράς της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ και πραγματοποιούν πανελλαδικές κινητοποιήσεις σήμερα

ote

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΟΤΕ πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί έξω από το κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση υποστήριξης προς τους εργαζόμενους καταγγέλλει την διοίκηση του ΟΤΕ διότι με «την πρακτική ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους».

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σχετικά: «το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση. Πριν από λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ το μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε απεργοί συνδικαλιστές που συνελήφθησαν προχθές αργά το απόγευμα την ώρα που εξελισσόταν διαμαρτυρία εργαζόμενων στο κεντρικό κατάστημα της Cosmote στη Θεσσαλονίκη, απάντησαν με μήνυση κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για ψευδή καταμήνυσή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι πέντε απεργοί συνελήφθησαν μετά από μήνυση του περιφερειακού διευθυντή για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και για «παράνομη βία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη